Bocsor Pál őrnagyot 1941 szeptember 30.-án felsőbb utasításra az ezredtől áthelyezték és ez alkalomból dicséretben részesítették. Az alkalom talán nem is olyan érdekfeszítő, mint maga az okirat, az okiraton látható ezred "jelvény" és a dicséret alján található ezred pecsét, továbbá vitéz Tarnay Béla ezredparancsnok aláírása is.(Róla már korábban is szóltunk) Az eredeti okiratot nem rakjuk ki, csak a benne található szöveget.

 

 

 

Dicséret

Bocsor Pál őrnagy felsőbb rendelkezés folytán f. évi szeptember hó 1-én 20  évi szolgálat után más helyre helyeztetett át.

Az ezredben eltöltött szolgálati ideje alatt, mint anyagi tiszt, vmk. segédtiszt, gépkocsi századparancsnok, és mint az ezred első segédtisztje működött.Ezen beosztásaiban a feltétlen igazságosság, lankadatlan szorgalom, kiváló kötelességteljesítés és ügybuzgóság, céltudatosság és következetes erény jellemezték minden cselekedetében.

E kiváló katonai erények birtokában – magánérdekeit teljesen háttérbe szorítva -, mintaszerűen vezette századát, illetőleg látta el az 1. ezredsegédtiszt felelősség teljes és igen terhes szolgálatát. E szolgálatban ezredparancsnokának mindenkor megbízható támasza és hűséges munkatársa volt.  Szerény, megnyerő modoráért, jó kedélyéért, előkelő úri gondolkodásáért és magatartásáért elöljárói és alárendeltjei mindig a legnagyobb szeretettel és nagyrabecsüléssel vették körül.

Midőn őszintén sajnálom ezen derék törzstiszt és fáradhatatlan segítőtársam távozását; példát adó és mintaszerű szolgálatteljesítéséért, hathatós és megbízható támogatásáért hálás köszönetemet és elismerésemet fejezem ki és kívánom, hogy katonaszerencse, siker és elismerés kísérje működését új beosztásában is, ahova bajtársai és magam meleg szeretete kíséri.

Mindezekért Bocsor Pál őrnagyot a

LEGFELSŐBB SZOLGÁLAT NEVÉBEN MEGDÍCSÉREM

Kaposvár, 1941. évi szeptember hó 30.-án

                                                           v. Tarnay Béla ezredes

                                                                ezredparancsnok

 

 A bal felső fényképen Bocsor Pál látható. A fénykép 1935-ben készült. A dokumentumok a Tarrkamilitaria tulajdonában vannak.

Szerző: nagylajoskiraly.gyalogezred  2011.06.06. 21:58 komment

Címkék: kaposvár somogy gyalogezred bocsor pál tarnay béla

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylajoskiralygyalogezred.blog.hu/api/trackback/id/tr852962982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása