Közel 7 év kutatómunka, rengeteg leutazott kilométer, gépeléssel, "családidegesítéssel", "büdöspapír"-ok hazahordásával, szerkesztéssel, egyezkedéssel, parázs vitával eltöltött órák-,
könyvtárban, levéltárban, írószobában eltöltött hosszú-hosszú (hó)napok után beérett a munkánk. 
Kiadványunk a már megrendelhető a Zrínyi Kiadó webáruházában. 

rosseb_borito_elejekicsi.jpg

Kötetünk forráskiadvány. Családi archívumokban őrzött korabeli hadiokmányok, harctéri naplók, feljegyzések, tábori levelezőlapok, visszaemlékezések részletei alapján tárgyalja az eseményeket kronologikus sorrendben. A második világháborús somogyi honvédek a Don-kanyarban kötelességüket teljesítették, főhajtást és tiszteletet érdemelnek. Kiadványunkkal a hősi halált halt, nyomtalanul eltűnt vagy hadifogságban elhunyt somogyi honvédek emléke előtt tisztelgünk. Mellékletként – egy CD-lemezen – egykori katonák és munkaszolgálatosok adatait ismerheti meg az olvasó.

A Kötet IDE KATTINTVA megrendelhető!

Aki pedig a Facebook oldalunkon nem látta a hirdetésünket, annak mindenképpen ajánljuk az alábbi videó megtekintését! Az itt elhangzó "Kaposvári hatos honvéd bakának..." kezdetű katonadal kuriózumnak számít, Király Lajos tanár úr gyűjtéséből került elő, és dolgoztuk fel kifejezetten a reklámfilmhez. 

Szerző: nagylajoskiraly.gyalogezred  2015.12.10. 12:07 komment

Címkék: kaposvár don kanyar gyalogezred somogyi hadosztály somogyi gyalogezred Kaposvár rosseb bakák fiai

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylajoskiralygyalogezred.blog.hu/api/trackback/id/tr848153650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása