Kedves somogyiak, kedves ide látogató érdeklődők! Ez a blog azért jött létre anno, mert össze szerettük volna gyűjteni a Somogy megyei katonai alakulatok II. világháborús szerepvállalásával kapcsolatban megmaradt harcjelentéseket, az egykor volt katonák naplóit, fotóit, leveleit továbbá egykori szemtanúk és résztvevők saját megélt történeteit, elbeszéléseit is. Ezt a munkát most, hogy így visszagondolok, még valamikor 2008 táján kezdtük egy kisméretű napló megmaradt részeinek a levéltárban való leellenőrzésével. Azóta eltelt lassan az ötödik év is... Sok minden történt azóta. Azonban nem telt el ez az időszak eseménytelenül blogunk és a kutatásunk szempontjából sem: ez a sok éves munka ha lassan is, de idén év elején beérett.

Hölgyek s Urak! Nagyon köszönjük az eddigi támogatásotokat, biztatásotokat és a nagyon sok segítséget! Már nem kell sokat aludni és eljön az a nap, amikor előrukkolunk egy mindenki számára kézzelfogható eredménnyel. Addig pedig csak annyit tudok mondani, ami a somogyi katonák száját elhagyta Európa különböző hadszínterein a XX. század során:

"Csak előre rosseb, csak előre!" 

GEL_5759.jpg

Szerző: nagylajoskiraly.gyalogezred  2014.01.06. 20:36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagylajoskiralygyalogezred.blog.hu/api/trackback/id/tr855740247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása